Zelfgemaakte Chilisaus

Zelfgemaakte Chilisaus

Wat is nou lekkerder dan een goede chilisaus, lekker zoet en pittig bij een loempia, bittergarnituur, of (voor de liefhebbers) bij een tosti. Onderstaand recept is genoeg voor een flinke pot chilisaus waar je wel even mee vooruit kan. Het recept is geschreven met gewone rode pepers, maar je kan natuurlijk afwisselen om de saus heter te maken door andere pepers te kiezen.

Ingrediënten

6 rode pepers
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember
300 ml water
100 ml appel azijn
6 el honing
2 tl vissaus
olie om in te bakken
4 tl maizena
extra water 

Haal de steeltjes van de pepers af en snij de pepers in stukken van ongeveer een centimeter. Maak de knoflook en de gember schoon en snij of rasp ze fijn. Pak een pannetje en bak de pepers, knoflook en gember aan. Schenk na een paar minuten de honing erbij en blijf roeren. Wacht tot er belletjes ontstaan en voeg dan het water en de azijn toe. Laat dit nu zo’n 5 minuten pruttelen.

Pak nu een staafmixer of blender en pureer de saus, je kan ervoor kiezen om er geen gladde saus van te maken, zo kan je de peperzaden en andere kleine stukjes nog blijven zien. Voeg hierna de vissaus toe.

Maak nu een papje van de maizena met wat extra water en voeg dit toe aan het gepureerde mengsel. Laat dit nog een paar minuten pruttelen op het vuur en blijf in de tussentijd roeren.

Laat de saus nu afkoelen en stop hem in een potje. Je kan de saus een tijdje bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.