Varkenshaas met Balsamico azijn
Ik kan wel stellen dat dit de meest fantastische varkenshaas is die ik ooit heb gegeten. Heerlijk mals en de combinatie met de suiker er balsamico-azijn is subliem. Het originele recept komt van BBQ-team Southern Dutch BBQ.
Ingrediënten:
500 gr varkenshaas
50 ml balsamico azijn
50 gr bruine basterdsuiker
Handje rookhout
Het recept
Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen, bestrooi deze met peper en zout. Zet je barbecue aan voor directe hitte op 200 graden. Maak een mengsel van de balsamico azijn en de basterdsuiker.
Gooi het rookhout op het vuur. Gril de varkenshaas een klein aantal minuten om de buitenkant te karameliseren en de rooksmaak tot zich te nemen. Haal de varkenshaas van het vuur, pak de varkenshaas in aluminiumfolie samen met het mengsel van de balsamicoazijn en basterdsuiker. Steek ook een thermometer in het vlees. Bouw je barbecue om voor indirecte hitte op 200 graden.
Gaar de varkenshaas in een kwartier totdat deze 58 graden is. Keer de varkenshaas halverwege een keer om, zodat de balsamico overal komt. Haal deze dan van de barbecue en laat nog een tiental minuten rusten.
Serveren met frietjes, champignonsaus en een verse groente. Genieten!