Tomatenrisotto met antiboise
Op vakantie in Italië hadden we spontaan zin in risotto. Ik kwam toen op dit recept uit van Ramon Brugman, wat werkelijk overheerlijk was! Omdat ik deze risotto laatst nog eens wilde maken en de Binnenstebuiten site toen uit de lucht was, hier een schaamteloze kopie van de risotto zelf.
Omdat deze heerlijk is met Antiboise op een afgebakken stokbroodje of ciabatta staan er ook de ingrediënten bij voor de Antiboise.
Je kan zoals Ramon Brugman in het originele recept doet de risotto serveren bij gebakken sardientjes, maar met garnalen, kabeljauw of dunne plakjes ham is hij ook heerlijk.
Ingrediënten risotto
300 gr risotto rijst
1 ui
2 tenen knoflook
5 grote tomaten
1 l groentebouillon
1/4 bosje dille
1/4 bosje peterselie
1 stuk Parmezaan
olijfolie
Ingrediënten Antiboise
2 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1/2 bos basilicum
2 el aceto balsamico
80 gr pijnboompitten
zout en peper
Bereiding risotto
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
Laat de risotto nu 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de tomaten uit elkaar beginnen te vallen. Snij ondertussen de dille en peterselie, maak de bouillon aan en rasp de parmezaan fijn.
Begin na 10 minuten de bouillon toe te voegen aan de risotto. Doe dit door met een soeplepel de bouillon erbij te schenken en te wachten totdat deze is opgenomen door de rijst, voordat je de volgende soeplepel bouillon toevoegt.
Als de bouillon helemaal is opgenomen, proef de rijst. Als deze nog niet gaar is, laat dan de risotto nog op het vuur staan. Dit duurt bij mij altijd een half uur.
Voeg hierna de parmezaanse kaas en de gesneden kruiden toe. Even roeren en je risotto is klaar!
Bereiding antiboise
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Snij de tomaten in blokjes, haal de pan van het vuur en voeg de tomaten aan de pan toe.
Snij de basilicum in stukjes en voeg deze samen met de pijnboomputten en balsamico bij de tomaten. Naar smaak peper en zout toevoegen, en het is klaar.
Eet smakelijk!