Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

Ingredienten

Voor de cake:
200 gram ontpitte dadels
200 ml water
1 theelepel bicarbonaat / baking soda
75 gram ongezouten roomboter
1,5 eetlepel stroop
50 gram donkere basterdsuiker
2 eieren op kamertemperatuur
150 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder

Voor de saus:
150 gram ongezouten roomboter
300 gram donkere basterdsuiker
1,5 eetlepel stroop
200 ml slagroom

Bij het serveren:
Ijs naar keuze, bijvoorbeeld vanille of karamel roomijs

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden. Pak een bierkante bakvorm of ovenschaal van ongeveer 23 centimeter en vet deze in. Kook het water (200 ml). Pak de dadels en snij deze grof. Stop de dadels in een kom, samen met het water en de theelepel baking soda. Laat dit 10 minuten rusten.

Pak een mengkom en meng de boter en stroop met elkaar totdat deze volledig door elkaar heen zijn gemengd. Voeg daarna de suiker toe en mix het opnieuw. Voeg hierna een voor een de eieren toe, en blijf goed mengen totdat je een glad beslag hebt. Tot slot de bloem en bakpoeder er doorheen mengen.

Plet met een vork de dadels inclusief het water, tot er een dik papje ontstaat. Voeg de dadels toe aan het beslag en roer ze er doorheen. Giet nu het beslag in de bakvorm of ovenschaal en zet deze 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Als de pudding in de oven staat kan je de saus gaan maken. Smelt de boter, stroop en suiker in een pannetje op laag vuur. Als de boter is gesmolten, roer voorzichtig de saus door totdat de suiker is opgelost. Roer hierna de slagroom door de saus en zet het vuur hoog. Als de saus begint te bubbelen, haal deze van het vuur af.

Als de pudding klaar is, prik deze een flink aantal keer in met een sateprikker om de saus in de cake te laten lopen. Laat hierna een kwart van de saus over de pudding lopen, en verdeel de saus dat deze over de hele pudding is bedekt. Laat de pudding nu 20 minuten rusten voordat deze wordt geserveerd.

Serveer de sticky pudding met de saus en het ijs. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.