Sticky Ribs van Gordon Ramsay

Sticky Ribs van Gordon Ramsay

Een favorietje die niet van de barbecue komt, maar gewoon uit de oven: Sticky ribs volgends Gordon Ramsey! Hij legt het goed uit op onderstaande video, hier is ook een engelstalig recept beschreven, en hieronder ook de, kleine aangepaste, Nederlandse variant.

Ingrediënten:
1 kilo spareribs
4 teentjes knoflook
6 bosuien
1 duim gember
2 theelepels chillivlokken
1 theelepel szechuan- , of zwarte peper
4 stuks steranijs
8 eetlepels honing
75 ml sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
300 ml rijstwijn of droge sherry
400 ml kippenbouillon
olijfolie, peper en zout

Verhit de oven voor op 180 graden. Snij de spareribs in losse stukken, precies tussen de botten door. Besprenkel de spareribs met olijfolie, zout en peper en bak ze 5/10 minuten rondom bruin in een braadslee of op het vuur. Snij ondertussen 5 bosuien in ringen, pers de knoflook en snij de gember in dunne plakken. Voeg hier nu de gember, knoflook, honing, steranijs en chillivlokken toe en laat dit een paar minuten sudderen. Als laatste de sojasaus, rijstazijn, rijstwijn (of sherry) toevoegen en nog een paar minuten sudderen.

Pak een braadslee (als je die niet al hebt gebruikt) en doe hier alles in. Sprenkel hier nu de bosui over, en voeg ook de kippenbouillon toe.

Zet de braadslee in de oven en laat de ribben 30 minuten garen. Haal de braadslee uit de oven, draai de ribben om en laat ze opnieuw 30 minuten garen in de oven.

Haal de braadslee uit de oven en zet deze opnieuw op het vuur om de marinade verder in te dikken (of pak weer een koekenpan als je braadslee niet op je fornuis kan). Verwarmen totdat de saus goed is ingedikt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Draai de spareribs nog een keer goed door de marinade zodat ze volledig zijn bedekt. Serveer met fijngesneden bosui.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.