Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Kei lekker!

Ingrediënten (per persoon)
100 gr Spaghetti
1 eidooier
100 gr Italiaans wang- of buikspek (in blokjes) voor elke 100gr pasta
100 gr gerijpte Pecorino voor elke 100gr pasta
100 gr Parmezaan voor elke 100gr pasta

Bereiding

  • Bak de blokjes wang- of buikspek uit. Als deze klaar zijn haal ze uit de pan en bewaar het vet in de braadpan
  • Kook ondertussen de paste / spaghetti volgens de verpakking
  • Rasp ondertussen de kazen en stop deze in een grotere pot
  • Giet een 100ml van het pasta-water bij de kazen en roer goed door
  • Splits de eieren, kluts de eidooiers en voeg deze vervolgens toe aan de kaassaus, roer goed door
  • Voeg het spekjesvet toe aan het mengsel, roer goed door
  • Als de pasta klaar is met koken, doe deze in een braadpan
  • Voeg hier het kaas/ei mengsel aan toe, roer dit goed door
  • Voeg hier de uitgebakken spekjes aan toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.