Sous Vide Crème Brûlée

Sous Vide Crème Brûlée

Op Youtube kwam ik dit filmpje tegen van een heerlijk crème brûlée recept. Geinspireerd als ik was (ook door de slagroom in de koelkast die bijna over datum ging), had ik het idee opgepakt om dit recept te gaan maken, maar dan met de Sous Vide. Het voordeel daarvan is dat de eierdooiers op de exact juiste temperatuur worden gebakken, zodat de juiste consistentie voor de Crème Brûlée wordt bereikt. Het recept is voor ongeveer 4 tot 6 porties, afhankelijk van de grootte van je bakjes.

Ingrediënten:
400 gr slagroom
400 ml halfvolle melk
8 eierdooiers
100 gr suiker
1 kopje Rietsuiker (om te bestrooien)
1 vanillestokje


Het recept
Snij het vanillestokje in tweeën en haal de merg uit de peul. Voeg dit alles samen met de melk, slagroom en suiker in een pan bij elkaar en breng het tegen de kook aan. Laat het geheel een half uur langzaam trekken (niet koken!) en laat het hierna afkoelen tot het lauw is. Breng ondertussen de Sous Vide in gereedheid op een temperatuur van 84 graden.

Voeg bij het lauwe mengsel de eierdooiers toe en roer het tot een gladde massa. Stop hierna alles behalve het vanillestokje in een afgesloten zak en hang deze in de sous vide. Haal de zak er na 20 minuten uit en masseer de zak goed. Plaats de zak hierna nog een keer voor 20 minuten in de sous vide en herhaal de massage.

Zet de oven aan op 100 graden, samen met een bakje water om het klimaat in de oven vochtig te maken. Giet het mengsel nu in de schaaltjes en plaats ze voor 55 minuten in de oven.

Als de schaaltjes klaar zijn, plaats ze in de koelkast en laat ze minstens een uur verder opstijven. Voordat je ze gaat serveren, strooi de rietsuiker over de schaaltjes en brand met een keukenbrander de suiker krokant zodat er een mooi korstje ontstaat.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.