Sous Vide – Beef Wellington

Sous Vide – Beef Wellington

Het was kerst en er was een verzoek ingediend om een Beef Wellington te maken. Geen probleem natuurlijk, behalve dat ik die ook nog nooit eerder zelf had gemaakt. Om hem zeker niet te laten mislukken had ik besloten om vals te spelen en de Sous vide in te zetten. Na wat research kwam ik uit bij dit recept, wat hieronder vertaald en een tikkeltje aangepast staat uitgeschreven. Het was een geslaagde kerst :)

Ingrediënten:
500 gr ossenhaas
2 eetlepels dijon mosterd
1 eetlepel boter
1 pakje bladerdeeg (10 vellen)
400 gram (kastanje) champignons
1 sjalot
5 tenen knoflook
1 ei
150 gr parmaham


Het recept
Seal je vlees (samen met peper en zout) in, al dan niet met een grote ziplock en stel je sous vide apparaat in op 51 graden. Leg je vlees hier twee uur in om te garen.

Snij de champignons heel fijn, of als je in het bezit bent van een keukenmachine kan je ze grof pureren. Zorg dat er nog structuur in zit. Snij de sjalot en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan. Voeg de champignons na een minuut toe en bak deze 10 minuten mee totdat het vocht uit de champignons is en grotendeels verdampt. Voeg hierna een klontje boter toe en laat het nog een minuutje sudderen.

Haal het vlees uit de sealbag en maak het droog. Pak een koekenpan en bak op hoog vuur het vlees aan beide kanten voor 30 seconden (!) om te karameliseren. Als het vlees mooi bruin is geworden haal je het vlees uit de pan en smeer je het in met mosterd.

Leg plasticfolie op je werkblad en maak een plakkaat van de parmaham, om de ossenhaas mee te omwikkelen. Smeer het champignonmengsel op dit plakkaat en leg hier het vlees op. Vouw daarna het plakkaat om het vlees en zorg dat alles in de parmaham en champignons is verpakt. Maak er een strak pakket van in de plasticfolie. Leg dit pakket nu 20 minuten in de diepvries.

Haal de Wellington uit de plastic. Rol de vellen bladerdeeg uit tot een grote plak om de Beef Wellington mee te verpakken. Pak deze dan ook hiermee in, en smeer uiteindelijk de bovenkant van de Wellington in met een geklopt ei. Plaats daarna de Wellington in een oven op 230 graden voor ongeveer 10 minuten.

Snij hierna de stukken wellington in plakken om te serveren. Eet smakelijk!

Eén gedachte over “ Sous Vide – Beef Wellington

  1. Mooi recept.

    Hoe kan ik het recept eerder maken en het warm serveren?
    Normaal haal ik mijn vlees uit de sous-vide op het moment van bijna opdienen. Nu moet ik nog diverse handelingen doen, als ik een voor en tussengerecht heb houd het in dat ik weer even de keuken in moet. Hoe kan ik zorgdragen dat de beef wellington gegaard wordt en ik hem warm kan serveren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.