Simpele Chili Hot Sauce!
Hot sauce maken is geen hogere wiskunde; pepers, knoflook en azijn en je komt al een eind. Onderstaand recept is afgekeken van de simpele “Frank’s RedHot Sauce” recepten die je her en der op het internet kan vinden.
Je kan natuurlijk variëren in pepers; de standaard rode pepers uit de supermarkt zijn al lekker, maar niet heel heet. Pak je er Rawit pepers bij, of heter, dan gaat de smaak en de hitte natuurlijk anders worden.
Het toevoegen van andere ingrediënten zorgt ervoor dat je saus wat complexer gaat worden, denk hierbij aan ananas, gember, citroengras, etc. Je kan hem zelfs roken op de barbecue voor extra smaak.
Ingrediënten
20 rode rode pepers 350 ml azijn 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 theelepel zout Optioneel: 1 eetlepel suiker
Haal de steeltjes van de pepers af en snij de pepers in stukken van ongeveer een centimeter. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Als het kookt laat je het prutje nog ongeveer 25 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Haal de pan van het vuur en pureer nu alles met een staafmixer of blender tot een egale substantie. Laat het nu nog een kwartier op een laag vuur staan en giet het daarna in een potje of een fles. De saus is nog een aantal weken goed als je hem goed in de koelkast bewaard.
Eet smakelijk!