Roti Pannenkoek

Roti Pannenkoek

IMG_3113De Roti-pannenkoek, ik had zelf nooit gedacht dat hier aardappels in zaten! Het is even oefenen om te maken, maar als het je eenmaal lukt, dan hoef je de pannenkoeken van de toko niet meer ;)

 

Ingrediënten:

500 gr bloem
1 pakje bakpoeder
4 grote aardappelen (bloemig, niet vastkokend)
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel zout


Stap 1: De vulling, aardappelen
Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten goed gaar en pureer ze. Zorg dat er geen brokjes in zitten, druk de aardappelen als het kan door een zeef. Voeg de kerriepoeder en een beetje peper aan toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 2: Het deeg
Pak een grote kom en stop de bloem samen met de bakpoeder hierin, roer het goed door elkaar. Voeg hier beetje bij beetje water aan toe, totdat er een mooi deeg ontstaat. 1 kopje water zou genoeg moeten zijn. Als je een mooie bal hebt, laat het deeg even afgedekt een half uurtje rusten.

Stap 3: De pannenkoek vouwen
Pak een portie deeg van ongeveer een kleine tennisbal van het deeg en druk deze plat. Leg in het midden van deze schijf een eetlepel aardappelmengsel en vouw de schijf om dit mengsel heen, zoals een Bapoa. Masseer deze bal goed, zodat het deeg goed en dicht om de vulling heen zit.

Rol nu met een deegroller de bal plat, zodat je een pannenkoek met vulling overhoudt. Na veel oefening kan je de dikte van de pannenkoek en het mengsel goed op elkaar afgestemd krijgen. Probeer een pannenkoek van ongeveer 20 centimeter over te houden.

stap 4: Bakken!
Smeer de bovenkant van de pannenkoek in met olie, en bak deze in een koekenpan 2 minuten aan beide zeiden. Als je de pannenkoek op zijn kop in de pan legt, smeer dan de andere kant in met olie.

De pannenkoek zal in het begin opzwellen, maar zal uiteindelijk weer inzakken en redelijk plat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.