Pinda Bravoe, Surinaamse pindasoep
Mijn favoriete gerecht bij de Suri is gebonden creoolse soep met stukjes bakbanaan en kip. Je kan ook nog eventueel 100 gram zoutvlees toevoegen. Als je dit doet zorg dat je het zoutvlees eerst ontzout door het drie kwartier te koken in water.
Ingrediënten:
500gr kippenbouten
1 pot kippenbouillon of water met kippenbouillonblokje (340 ml)
1 pot Faja Lobi-pindakaas
150ml kokosmelk (pakje)
2 bakbananen
5 pimentkorrels
2 laurierbladeren
1 Madam Jeanette peper (optioneel)
Kook de kippenbouten in een half uur gaar in een pan met water, pluk het vlees van de kippenbouten en bak dit vlees een beetje aan. Maak eventueel van het water de bouillon voor later in het recept.
Snij de bakbanaan in plakken van ongeveer een centimeter.
Breng 800ml water aan de kook, voeg hier al roerend de pindakaas aan toe totdat deze is opgelost. Voeg hierna de (pot) kippenbouillon toe, samen met het kippenvlees, pimentkorrels, laurierblad, kokosmelk, bakbanaan en de optionele Madam Jeanette peper.
Kook de soep 15 minuten en breng op smaak met suiker en zout. Haal de laurier, pimentkorrels en de peper hierna uit de soep.
Serveer eventueel met wat fijngesneden selderij, rijst en gehakte pinda’s. Eet smakelijk!