Pannenkoeken

Pannenkoeken

Het beste recept voor pannenkoeken wat ik ben tegengekomen is van Laura’s Bakery. Ik moet ze thuis met enige regelmaat maken, al ben ik zelf geen grote fan van pannenkoeken. Mijn vrouw en dochters wel :)

Uiteraard zijn deze heerlijk met poedersuiker, stroop, kaas, spek, jam, appel, maple syrup, etcetera..

Ingrediƫnten voor 6 pannenkoeken:
200 gram bloem
1 ei
500 milliliter melk
snuf zout
Boter om in te bakken

Meng met een mixer de melk en de eieren goed door elkaar, voeg hierna de bloem en het snufje zout toe en mix het tot een glad beslag. Laat het beslag een half uur rusten als er veel lucht in is gekomen.

Laat een koekenpan heet worden en smelt een klontje boter erin. Giet met een soep opscheplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de koekenpan en laat deze garen totdat het beslag aan de bovenkant droog is. Draai hierna de pannenkoek om en bak deze nog 2 minuutjes op de andere kant.

Herhaal dit nog vijf keer :)

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.