Roti Kip

Roti Kip

IMG_3112Roti Kip, al vanaf het moment dat ik de Rotishop op de Kruisstraat in Eindhoven heb ontdekt, wilde ik proberen om dit recept te evenaren. Op Youtube (waar anders), is er weer iemand zo gek geweest om zijn familierecept online te zetten, wat erg in de buurt komt van de Kruisstraat-roti. Na een zaterdagmiddag in de keuken, met eigengemaakte sambal en Roti-pannenkoeken, was het werkelijk een feestmaal!

Ingrediënten:

1 kilo kippendijen
500 gr kouseband
8 grote aardappels (vastkokend)
2 uien
4 eieren
4 teentjes knoflook
1 blokje groente bouillon
1 blokje kippen bouillon
zakje kerriepoeder


IMG_3117Stap 1: Zet de ingrediënten klaar
Schil de aardappelen en snij ze in kwarten, snij de ui en de knoflook, maak de kouseband schoon en snij deze in lengtes van 5 centimeter. Zet 2 grote pannen met zonnebloemolie erin klaar, een braadpan voor de kip en een hapjespan voor de aardappels met kouseband. Snij ook de kippendijen in drie stukken, het mogen best grote stukken blijven. Kook in de tussentijd ook de eieren in 8 minuten hard.

Stap 2: Laat het bakken beginnen
Fruit 2/3 van de ui en 2/3 van de knoflook aan in de kippenpan en de rest in de aardappelpan. Voeg na twee minuten in beide pannen een flinke eetlepel kerriepoeder toe. Voeg na twee minuten een paar eetlepels water toe in de aardappelpan en de kip in de kippenpan. Braad de kip kort op redelijk hoge temperatuur aan. Voeg ondertussen de aardappels aan de aardappelpan toe en roer ze door de ui en kerrie. Voeg aan de aardappelpan de groentebouillonblok toe en aan de kippenpan, de kippenbouillon (je verwacht het niet). Voeg aan beide pannen 100 ml water toe.

Stap 3: sudderen
Een en ander moet een half uur sudderen; voeg ondertussen de 4 gekookte eieren (wel gepeld!), toe aan de kippenpan en laat ze de sappen uit de pan opnemen. Voeg na 10 minuten ook de kouseband toe aan de aardappelpan. Zorg dat in beide pannen genoeg water aanwezig is, zodat het niet aanbakt. Roer regelmatig.

Stap 4: Roti pannenkoek maken
2 opties: Of je maakt ze zelf, of je koopt ze bij de toko en warmt ze op in de magnetron.

Serveer de pannenkoek, de kip en de aardappelen met kouseband op 1 bord; met wat sambal erbij is het: Nondeju, wa lekker! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.