Originele Duitse Curryworst
Ingrediënten
4 Curryworsten
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 ml Passata
200 ml Tomatenketchup
1 el Balsamico azijn
Kneepje honing of stroop
1 tl Chilipoeder
2 tl Kerriepoeder
1 scheutje Worcestersaus
Bak de braadworsten in een koekepan met een klein beetje boter of olie. Alternatief kan je ze ook grillen in een grilpan of de barbecue (naar eigen smaak).
Bak de gesnipperde sjalot in olie of boter en fruit deze een beetje aan. Voeg de passate, ketchup, honing (of stroop), azijn, chili- en kerriepoeder en een scheutje water toe en laat het doorkoken tot het de juiste dikte heeft. Is de saus te dun? Langer laten koken. Is de saus te dik? Voeg water toe.
Snij de curryworst in plakken, en serveer deze met de saus eroverheen. Eventueel nog met extra kerriepoeder erover naar smaak.
Eén gedachte over “ Originele Duitse Curryworst”
Heb het gemaakt, was erg lekker!!
Met een lekker knapperig stokbrood erbij.