Originele Duitse Curryworst

Originele Duitse Curryworst

Ingrediënten

4 Curryworsten
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 ml Passata
200 ml Tomatenketchup
1 el Balsamico azijn
Kneepje honing of stroop
1 tl Chilipoeder
2 tl Kerriepoeder
1 scheutje Worcestersaus

Bak de braadworsten in een koekepan met een klein beetje boter of olie. Alternatief kan je ze ook grillen in een grilpan of de barbecue (naar eigen smaak).

Bak de gesnipperde sjalot in olie of boter en fruit deze een beetje aan. Voeg de passate, ketchup, honing (of stroop), azijn, chili- en kerriepoeder en een scheutje water toe en laat het doorkoken tot het de juiste dikte heeft. Is de saus te dun? Langer laten koken. Is de saus te dik? Voeg water toe.

Snij de curryworst in plakken, en serveer deze met de saus eroverheen. Eventueel nog met extra kerriepoeder erover naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.