Oma’s Kippenragout

Oma’s Kippenragout

Het familierecept van mijn vrouw, overgegaan van moeder naar dochter.

Ingredienten:
4 kippenbouten of 2 grote kipfilets
1 liter water
100 gram (room)boter
100 gram bloem
1 eetlepel kerriepoeder
2 blokjes kippenbouillon

Doe het (koude) water samen met de kip in de pan en zet deze op het vuur. Breng dit aan de kook, en schuim het af. Laat dit nu minstens 45 minuten doorkoken. Haal hierna de kip uit de pan en voeg de bouillonblokken toe.

Smelt de boter in een pan en laat het niet bruin worden. Tijdens het smelten de kerriepoeder toevoegen. Als de boter is gesmolten voeg de bloem toe en laat het een paar minuten garen.

Steeds met beetjes de bouillon toevoegen en telkens roeren totdat hij helemaal door de bloem is opgenomen. Let op dat je de warmtebron niet te heet zet.

Stroop het vel van de kip en haal het vlees van de botten als je kippenbouten hebt gebruikt. Snij het kippenvlees nu in kleine stukjes en voeg dit toe aan de ragout. Proef nu het geheel en voeg naar smaak nog zout, peper, kerrie of maggi toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.