Klassiekertje: Kip Tikka Masala

Klassiekertje: Kip Tikka Masala

Af en toe komt er hoog bezoek en blijft er iemand eten; op zo’n dag pak je uit en bedenk je om lekker Indiaas te gaan eten. De basis is natuurlijk een lekkere curry, maar dan wel volledig zelfgemaakt! Hier had ik ook twee andere side-dishes bij bedacht, waarvan je de recepten hieronder kan vinden:


Het originele recept komt bij BBC Good Food vandaan, want als ze ergens verstand van curry’s hebben, is het wel in India Engeland! Lees en huiver hoe je dit klaarmaakt en ik garandeer je, na dit recept ga je curry’s nog meer waarderen.

Ingrediënten curry:

4 theelepels zonnebloem olie
25 gr boter
4 uien
6 eetlepels Tikka Masala Pasta (zelfgemaakt, recept zie onder)
2 rode pepers
8 kippendijen
2 blikken tomatenblokjes
4 theelepels tomatenpure
2 theelepels mango chutney
150 ml slagroom
150 ml yoghurt
Verse koriander

Ingrediënten Tikka Masala Pasta:

5 tenen knoflook
1 grote knop gember
1 rode peper
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel Kurkuma (ook wel koenjit)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel Garam Masala
1 theelepel Kardemompoeder


Stap 1: de pasta maken
Stop alle ingredienten in een keukenmachine en mix alles tot een dikke pasta. Voeg een klein beetje olie en water toe om de pasta te binden. Bewaar de pasta in de koelkast.

Stap 2: Smoor de uien
Pak een braadpan of hapjespan met deksel en smoor op een laag tot middelhoog vuur de gesneden uien met wat zout in 15 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg hierna de tomatenpuree, de zelfgemaakte pasta en de pepers toe en bak 5 minuten mee.

Stap 3: Kip!
Voeg de kip toe en bak deze op redelijk hoog vuur in twee minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en 200ml water toe. Laat het 20 minuten sudderen met de deksel op de pan totdat de kip gaar is. Vergeet niet af en toe te roeren.

Stap 4:
Verwijder de deksel en roer de mango chutney, room en yoghurt toe en verwarm het, maar laat het niet koken.

Serveer het met basmati rijst, Naan brood en de verse koriander blaadjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.