Klassieke wafels, krokante wafels en nog meer wafels!

Klassieke wafels, krokante wafels en nog meer wafels!

Op zoek naar een goed recept voor wafels, kwam ik uit op het receptenboek van de Tefal “Snack ’n Clean”. Omdat ik altijd het boekje kwijtraak, leek het me een goed idee om de recepten hier te publiceren.. Enjoy!

En hoe maak ik die wafels dan klaar?
Met het Tefal apparaat: Verdeel het beslag over ieder vakje en let erop dat het beslag niet over de plaat heen loopt. Sluit het apparaat, wacht 10 seconden en draai het apparaat om (onderste plaat boven) zodat het beslag zich goed kan verspreiden en een mooi gelijkmatig bakresultaat verkregen wordt. Laat het apparaat 2 minuten staan. Draai het weer om en laat de wafels nog eens 1 minuut 30 bakken.

Je kan natuurlijk ook een gewoon wafelijzer gebruiken!

Klassieke wafels:

Ingrediënten:
300 g bloem
10 g bakpoeder
zout
75 g witte basterdsuiker
100 g boter
2 eieren
1/2 l melk

Bereiding:
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. In het midden een kuiltje maken en een snufje zout, de suiker, de gesmolten boter en de eieren toevoegen. De melk beetje bij beetje toevoegen. Roeren tot een egaal beslag ontstaat. Laat het beslag 1 uur rusten, voordat u gaat bakken.

Krokante wafels:

Ingrediënten:
300 g bloem
10 g bakpoeder
1 snufje zout
1 theelepel suiker
2 eieren
40 cl melk

Bereiding:
Klop de eieren totdat een schuimige substantie ontstaat. Voeg de andere ingrediënten toe en klop dit op tot een
egaal beslag.

Ontbijtwafels:

Ingrediënten:
3 eidooiers
370 ml melk
250 gr bloem
2 theelepels gist
3 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
8 theelepels olie
3 eiwitten

Bereiding:
Meng de eidooiers en de melk. Voeg bloem, gist, suiker en zout toe en meng alles goed. Voeg de olie toe. Klop
de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het beslag.

Vanillewafels:

Ingrediënten:
200 gr boter
50 gr suiker
1 in stukjes gesneden vanillestokje
1 mespuntje zout
6 eieren
300 gr bloem
2 theelepels gist
1/4 liter melk
1 eetlepel rum

Bereiding:
Mix boter, suiker, vanille en zout. Meng bloem en gist en voeg geleidelijk de melk en de eieren toe aan het geheel; voeg tenslotte de rum toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.