Goulash soep
Op een winterse dag had ik zin om een keer zelf Goulash te maken, en na een aantal recepten te hebben bekeken kwam ik uit op een lekker recept via Delicous Magazine,
Ingrediënten:
50 g boter
2 dikke uien
3 tenen knoflook
800 g rundersukade
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el milde paprikapoeder
2 tl karwijzaad
25 g bloem
1 blik gepelde tomaten in blokjes (à 400 g)
1 rundvleesbouillonblokje
1 laurierblad
1 bekertje zure room (125 g)
2 el peterselie, fijngesneden
1 stokbrood
De soep maken
Snij de uit in grove stukken, snij de paprika in reepjes, pers de knoflook en maak van de sukadelappen blokjes van 2 centimeter groot. Pak daarna een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg hierna het vlees in delen toe en bak deze een paar minuten mee tot het vlees bruin begint te worden. Voeg hierna de reepjes paprika toe en bak het nog een minuut of 3.
Voeg hierna het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem toe aan de pan en bak deze twee minuten mee, totdat de bloem gaar begint te worden. Voeg hierna de gepelde tomaten toe, samen met een evengrote hoeveelheid water (1 blik dus :) ). Roer een en ander goed door elkaar, voeg nog de bouillonblok en het laurierblad toe en breng het aan de kook. Draai hierna het vuur laag en laat de goulash minimaal twee uur stoven. Vergeet niet af en toe te roeren!
Serveren
Breng de goulash op smaak met zout en peper, bestrooi met de peterselie en bij het opdienen kan je de zure room en het brood los of in de soepkom serveren.
Eet smakelijk!