Gerookte Chili Con Carne (Chili on Top)

Gerookte Chili Con Carne (Chili on Top)

In de Amerikaanse Green Egg Facebook groep was het een hit: gerookte chili “on top”. Niks meer of minder dan het gehakt van de chili roken boven de chili-saus, en daarna als het gehakt klaar is, verkruimelen in de chili. Het resultaat was de meest goddelijke chili die ik ooit heb gehad!

Ingrediënten:
1 kilo gehakt (rund of half om half)
250gr bacon of ontbijtspek
1 blik kidneybonen
1 pot bruine bonen
1 blik mais
2 blikken tomatenstukjes
1 blikje tomatenpuree
2 paprika’s
2 grote uien
1 chili peper
3 teentjes knoflook
1 zakje chili con carne kruiden
Handvol rookhout

Extra rooster


Het recept
Meng het gehakt met de chili con carne kruiden en de grofgesneden bacon tot een grote bal. Pak een “Dutch oven”, of braadpan die warm kan worden (en op de Green Egg past), en bak daarin de fijngesneden ui. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en fruit deze ook nog een beetje aan. Voeg hierna alle overgebleven ingrediënten toe, en haal de pan van het vuur.

Bereid je Green egg voor op 120 graden, met de ConvEGGtor/platesetter erop, zodat de chili indirect wordt verwarmd. Zorg er natuurlijk wel voor dat het rookhout op de kolen ligt. Pak ook alvast een extra rooster om op de braadpan te plaatsen.

Plaats de braadpan zonder deksel op het rooster van de Green egg. Plaats nog een extra klein rooster op de pan (in plaats van het deksel), en leg daarop de bal gehakt. Steek een thermometer in de bal gehakt. Laat een en ander nu een tweetal uren bakken, zodat de bal een interne temperatuur krijgt van 70 graden.

Als de bal gehakt op temperatuur is, pak deze uit de green egg en verkruimel hem. Stop alles nu in de braadpan en laat deze nog een half uur sudderen in de Green Egg.

Het resultaat is fantastisch. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Gerookte Chili Con Carne (Chili on Top)

  1. Man! Dat ziet er heerlijk uit! Ik noteer m! Denk wel dat ik er nog mijn favokruid bij zou doen, schep chipotles, dat blikje staat hier niet voor niets ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.