Gebakken tomaat op brood
Een familierecept! Vroeger aten we met enige regelmaat op zaterdagmiddag gebakken tomaten op broodjes. Ik kon er geen genoeg van krijgen! Onderstaand recept is een beetje aangepast, vroeger gingen er geen ui en Italiaanse kruiden in. Persoonlijk vind ik dat lekkerder :)
Ingrediënten voor 4 broodjes
4 trostomaten
4 broodjes of boterhammen
1 ui
1 ei
1 tl Italiaanse kruiden
Snij de ui in halve repen en de tomaten in grove blokjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg nu de tomaten toe.
Laat de tomaten een dikke 20 minuten stoven met de deksel op de koekenpan totdat ze uit elkaar gaan vallen. Strooi de Italiaanse kruiden er nu bij en laat ze op redelijk hoog vuur nog een kleine 10 minuten zonder deksel pruttelen zodat je wat vocht van de tomaat verliest. Vergeet niet af en toe te roeren.
Als de tomaten een moesje zijn geworden zet je het vuur zachter en doe het ei in de pan samen met wat peper en zout. Roer het ei een paar minuten door de tomaten heen. Serveer het als de tomaten nog warm zijn op een broodje of boterham.
Eet smakelijk!