De allerlekkerste witte chocolademousse

De allerlekkerste witte chocolademousse

IMG_0937In navolging van de allerlekkerste bruine chocolademousse, staat hieronder het recept voor de allerlekkerste witte chocolademousse. Er zijn wel wat dingen waar je op moet letten (het ging bij ons pas voor de derde keer goed): zorg dat de chocolade niet te warm wordt. Ook mag er absoluut geen water tijdens het opwarmen bij de chocolade komen, omdat deze anders kristaliseert en je weer nieuwe repen mag kopen (eeuwig zonde). Anyway, als je dit recept volgt heb je wel wat lekkers in de koelkast staan.

Ingrediënten voor 6 personen:

4 eieren
15 ml cognac of cointreau
230 gr witte chocolade
300 ml slagroom
1 vel gelatine
Scheutje vanille extract
25 gr suiker


Stap 1: De eieren kloppen
Plaats de gelatine in een bakje met koud water. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf, zodanig dat de bekende ‘witte pieken’ zichtbaar zijn en je de schaal theoretisch op z’n kop kan houden. Klop hierna de eidooiers los, zodat het een bleke romige massa wordt. Voeg hierna de drank (cognac of cointreau) aan de eidooiers toe en roer het nog even goed door elkaar heen.

Stap 2: Aan de gang met de chocolade
Het moeilijkste van dit recept is het smelten van de chocolade en zorgen dat de mousse niet gaat schiften. Smelt de chocolade Au Bain Marie en let goed op dat de chocolade net is gesmolten en niet te warm is voordat je hem gaat gebruiken. Roer hierna de eidooiers met drank door de chocolade heen, het moet een dikke gladde substantie worden. Haal de gelatine uit het bakje water, knijp het water eruit en roer dit door het mengsel heen.

Voeg nu in delen de eiwitten aan het mengsel toe en vouw het mengsel door elkaar heen. Als er geen klontjes meer inzitten, klop de slagroom samen met de suiker half op (tegen het stevige aan) en meng deze door de chocolade.

Stap 3: Opstijven
Et Voila! Het moeilijkste zit er alweer op. Je kan de mousse in mooie glazen doen, of in een grote bak, zodat je deze na het opstijven kan bewerken. De mousse moet zeker vier uur in de koelkast, maar daarna: eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.