De allerlekkerste chocolademousse

De allerlekkerste chocolademousse

Een van de allerlekkerste toetjes die je kan bedenken is toch wel chocolademousse. Hieronder is een fantastisch recept voor vier personen om een een luchtige en mooie romige mousse te maken, je bent er zo’n twintig minuten mee bezig.

Ingrediënten:

100 g pure chocolade
3 eieren
50 g suiker
175 ml slagroom

Stap 1: De voorbereidingen
Scheid de eiwitten van de eidooiers en bewaar ze apart. Smelt hierna de chocolade au bain marie, om een smeuïge chocolade te krijgen. Klop de eidooiers in een grote mengkom samen met de suiker, totdat er een mooie bleke en schuimige massa ontstaat. Pak hierna een vetvrije mengkom en klop hierin de eiwitten stijf, zodat het een stevig en vast schuim wordt.

Stap 2: Mengen
Meng de eierdooiers samen met de opgewarmde chocolade, spatel alles door elkaar. Spatel hierna het eiwitschuim in delen door deze substantie heen. Klop de room half op, zodanig dat het luchtig is geworden, maar niet dat het een stevige slagroom wordt. Spatel de slagroom hierna door het mengsel.

Stap 3: Opstijven
Je kan ervoor kiezen om de chocolademousse in een grote kom stijf te laten worden, maar je kan het ook in een aantal glazen doen om te serveren. Ongeacht wat je kiest, de mousse heeft zeker drie uur nodig om in de koelkast goed stijf te worden.

Bon Appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.