Chutney van Ananas en Paprika
Op zoek naar een bijgerecht voor een Indiase avond, kwam ik op dit recept, wat me wel aansprak vanwege de frisheid van de ananas en ik wel erg benieuwd was hoe de paprika hierin zou gaan passen. Onder het motto van Nondeju, wa lekker! was ook dit weer zeer geslaagd. Een verrassende aanrader en het past zeer goed bij een goede curry!
Ingrediënten:
Halve verse ananas
1 groene paprika
1 rode paprika
0,20 l azijn
90 gram suiker
cayennepeper
1 el mosterdzaadjes
Stap 1: Tjop de ingrediënten
Maak de ananas schoon, zorg dat er geen zwarte pitjes meer inzitten en de harde kern is verwijderd. Snij de ananas in blokjes en probeer zoveel mogelijk sap op te vangen. Snij de paprika’s in ringen.
Stap 2: Bakken en pruttelen
Doe de paprikaringen, ananasblokjes en het sap in een pan en giet de helft van de azijn erbij. Laat alles een half uur zachtjes koken en vergeet niet af en toe te roeren. Doe hierna de overige azijn, de suiker, peper en de mosterdzaadjes in de pan en laat nog ruim een uur op een laag vuurtje pruttelen.
Stap 3: Klaar!
Als de chutney een structuur heeft gekregen van een jam, giet de chutney eventueel in schoongemaakte potten om te bewaren. De chutney die je niet in potten doet kan je het beste bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!