Chili Jam
Lekkere zoete chili jam is heerlijk bij een stukje kaas of als extra smeerseltje op een borrelplank. Het recept is geschreven met gewone rode pepers, maar je kan natuurlijk afwisselen om de saus heter te maken door andere pepers te kiezen.
Ingrediënten
8 rode pepers 4 cherry tomaatjes 4 tenen knoflook 2 duimen gember 4 limoenen 150 gr donkere basterdsuiker 100 ml water 50 ml (rijst) azijn 3 el vissaus 1 tl sojasaus
Haal de steeltjes van de pepers af en snij de pepers in stukken van ongeveer een centimeter. Maak de knoflook en de gember schoon en snij of rasp ze fijn. Rasp de limoenen.
Doe de pepers, knoflook, gember, rasp en tomaten in een keukenmachine of blender en pureer het goedje fijn.
Pak een pannetje en bak het prutje samen met de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus. Wacht tot er belletjes ontstaan en je jam is klaar.
Laat de jam nu afkoelen en stop hem in een potje. Je kan de jam een tijdje bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!