Bierblik-kip (Beercan chicken)

Bierblik-kip (Beercan chicken)

IMG_4687Een klassieker op de barbecue: Beercan chicken! Een bierblikje in een kip, een geniaal idee al zeg ik het zelf. En supersimpel om te maken, met een heerlijk resultaat!

Voor de chicken-rub heb ik gekozen voor de Szeged Chicken Rub, die je op internet makkelijk aan kan komen, heerlijk pikant! Je kan natuurlijk ook een eigen kruidenmengsel maken, of een andere rub gebruiken.

Enjoy..
Ingrediënten:

1 kip
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kipkruiden
1 blikje bier
1 kopje zout
1 kopje suiker


Stap 1: Voorbereiden
Pak een grote pan waar een kip in past en vul deze voor de helft met water, een kopje zout, een kopje suiker en roer dit goed door zodat alles is opgelost. Spoel de kip goed af en zet deze pan voor minimaal 4 uur (een nachtje is nog beter) in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de kip lekker mals wordt.

Stap 2: Marineren
IMG_4686Haal de kip uit het water en maak hem goed droog. Snij de citroen doormidden en wrijf de kip goed in met het citroensap en de olijfolie (ook aan de binnenkant!). Maak het blikje bier open en drink er 1/3 uit, vul het blikje bier met een eetlepel van je gekozen chicken-rub. Stop daarna het bierblikje in het achtereind van de kip, zodat de kip rechtop staat.

Stap 3: De kip bakken
IMG_4688Zorg ervoor dat de barbecue op 175 graden staat, stop een thermometer in het dikste deel van de kip en laat kip langzaam garen totdat deze 77 graden is, bij mij duurde dat ongeveer 70 minuten. Laat hierna de kip nog 10 minuten na-garen buiten de barbecue voordat je hem op tafel zet. Eet smakelijk, gegarandeerd een succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.