Barbecuesaus
Een goede barbecue kan niet zonder barbecuesaus.
Ingrediënten:
olijfolie
1 ui
2tl knoflookpoeder
1tl gemalen zwarte peper
1tl venkelzaad
2tl chili poeder
50 gram bruine basterdsuiker
2 grote blikjes tomatenpuree (totaal 280 gram)
250ml water
50ml Sojasaus
50ml Ketjap
1el mosterd
2el appelazijn
scheut Worcester saus
Snipper de ui heel fijn en zet een steelpan op het vuur en fruit de ui in de olijfolie. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren. Vergeet niet te roeren!
Voeg alle andere ingredienten toe en laat de saus 20 minuten pruttelen om een beetje in te dikken. Naar eigen consistentie kan je overwegen om de saus met een staafmixer fijn te malen. Let wel dat de saus dikker wordt als deze is afgekoeld.
Is de saus te zuur? Voeg suiker of stroop toe. Is de saus te zoet? Voeg appelazijn toe. Is de saus te dik? Voeg water toe.
Eet smakelijk!