Appelbeignets
Met oud&nieuw bakken we natuurlijk oliebollen, maar ook zeker appelbeignets!
Let op: er is een variatie op het recept. In plaats van de suiker met kaneel direct op de appel te doen, kan je dit ook doen nadat de appelbeignet is gebakken. Persoonlijk heb ik de voorkeur om het te doen zoals in onderstaande werkwijze.
Ingrediënten4 of 5 Jonagold appels
300 ml volle melk
250 gr suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
3el kaneel
En natuurlijk: Een frituur of pan gevuld met zonnebloemolie op 180 graden.
Bereidingswijze
Zet de (frituur-) pan met olie aan op 180 graden en meng de suiker en kaneel met elkaar op een bord.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in plakken van een kleine centimeter dik. Haal de appelschijven door de suiker met kaneel heen.
Haal nu de appel door het beslag heen en laat het een paar seconden druppen zodat de appel bedekt is met een laagje beslag. Leg de appel daarna in de olie voor ongeveer vijf minuten en draai ze halverwege een keer om.
Haal de appelbeignets uit de olie en laat ze uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
Serveer de appels met poedersuiker. Eet smakelijk!