Honingschnaps, een borreltje voor zoetekauwen

Honingschnaps, een borreltje voor zoetekauwen

Een tijd geleden had ik weer eens Limoncello gemaakt naar bekend recept, en dit jaar wilde ik eens wat anders maken. Met wat inspiratie van mijn lokale stamkroeg kwam ik op het idee om een keer Honingschnaps te brouwen.

Ingrediënten:
500 ml alcohol (96%), onder andere te koop bij de Hanos
500 gram honing (merk en soort naar eigen smaak)
700 ml water
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1/2 vanillestokje

Het maken van de Schnapps
Doe 200ml water in een steelpan, breng dit aan de kook en voeg daar de kruidnagels, kaneelstokje, een half opengesneden vanillestokje aan toe. Laat dit na een paar minuten koken weer afkoelen. Filter dit water nu door een koffiefilter of een hele fijne zeef.

Verwarm de honing tot hij vloeibaar is. Vermeng nu de alcohol, de honing, het kruidenmengsel en nog eens 500ml water bij elkaar. Stop de vloeistof nu in een fles of weckpot die je goed uit hebt gespoeld en laat deze minimaal vier weken staan om de smaken op elkaar in te laten werken.

Giet hierna de honingschnaps weer via een koffiefilter over in een andere fles, en klaar is kees. Lekker vanuit de vriezer serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.