Chilli Sauce a la Jamie

Chilli Sauce a la Jamie

Op een regenachtige zondagmiddag was ik Youtube aan het afstruinen voor lekkere recepten. Eenmaal bezig kwam ik op onderstaand filmpje. Ik was al langer op zoek naar een goed recept voor Chilisaus, maar was nog nooit iets tegengekomen wat en lekker was, en niet te pittig, en niet eruit zag als de standaard chilisaus uit de supermarkt.

Ik kan je vertellen, dit recept van Jamie is fantastisch!


Ingrediënten voor 350 ml:

12 rode Spaanse chilipepers
6 rijpe pruimtomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels chilipoeder
2 eetlepels suiker
150 ml Appelcider azijn
250 ml Appelsap
Olijfolie

Blend en bak de ingrediënten 
Stop de rode pepers, uien en knoflook in een keukenmachine en pureer ze fijn. Doe olie in de pan en fruit het papje een paar minuten. Voeg de chilipoeder en de suiker toe en laat het 10 minuten pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren.

Aan de slag met de tomaten
Pak de tomaten en stop deze ook in de keukenmachine. Pureer ook deze fijn en voeg ze toe aan de pan. Als dit een minuut heeft geprutteld, voeg ook de appelcider azijn en appelsap toe. Laat dit 20 minuten pruttelen.

Bijna klaar..
Voeg naar smaak nog zout toe. Stop het geheel nu in een blender, of pureer het fijn met een staafmixer. En het is klaar!

Om te bewaren kan je het opslaan in weck-flesjes, dan is het zeker nog een jaar goed.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.