Babi Pangang, zoals bij de chinees

Babi Pangang, zoals bij de chinees

Ik was op zoek en benieuwd naar “het” recept van Babi Pangang van de chinese restaurants, om eens te kijken of ik dat thuis na kon maken. Dat is gelukt! Op youtube kwam ik dit filmpje tegen van Mingfang Wang, die helder uitlegt hoe dit recept klaargemaakt wordt. Ik stond er zelf van te kijken dat het vlees in de hete olie werd gebakken, wat ik niet had verwacht. Een volgende keer ga ik proberen om het te roosteren in de oven of barbecue, maar dit recept is ook zeker een aanrader. Alleen al voor de saus!

Ingrediënten:
1 liter water
2 kilo Varkensnek (procureur)
2 Rode uien
60gr Gember
1 bol Knoflook
1 Steranijs
2el Zout
1,5 el Vetsin (optioneel)
40ml Rijstwijn
1el Donkere sojasaus
4el Lichte sojasaus
1el Sambal
125gr Boter
130gr Bloem
3 blikjes Tomatenpuree (420 gram)
130gr Suiker
Azijn scheut (naar smaak)
Potje Atjar

Toevoeging: witte rijst, nasi of bami naar eigen wens :)


De voorbereiding voor het bakken

Stop de procureur in een pan met water, samen met zout, vetsin, rijstwijn, lichte soja, donkere soja, steranijs en breng het aan de kook. Schuim het water af als het begint te koken en de eiwitten uit het vlees komen. Als het vlees twee tot drie uur heeft staan pruttelen is het klaar, haal het dan uit de pan.

De saus

Snij de gember en de uit grof en maal ze samen met de sambal fijn in een keukenmachine.

Kook een liter water en smelt de boter in een hapjespan of wok. Fruit hierna het mengsel uit de keukenmachine voor 15 minuten. Voeg hierna de tomatenpuree toe en laat nog een paar minuten meebakken.

Voeg de bloem toe aan de pan en roer dit een vijftal minuten goed door zodat de bloem gaar wordt. Voeg hierna de suiker en vetsin toe en roer het nog goed door. Pak het kokend water en giet dit in de pan. Roer dit geheel goed door totdat er een gladde saus ontstaat. Haal de saus van het vuur en haal het door een zeef om de grove stukken eruit te halen. Maak de saus af met azijn, naar smaak.

Het bakken

Als de procureur is afgekoeld snij je hier plakken van, van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik. Zet de olie in een pan op het vuur en verwarm deze naar 170/180 graden.

Bak nu de procureur plakken in 3/4 minuten krokant bruin. Hak hierna de plakken in reepjes. van een centimeter

Serveer de procureur, samen met de atjar en (witte rijst / nasi / kroepoek / whatever) en de saus op een bord. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.